Sollicitatieproces

Klazien Van Vliet, Early Careers Resourcing Director

“Ik denk dat het Unilever Future Leaders Programme een geweldige kans is voor afgestudeerden wereldwijd. Het biedt je de gelegenheid te werken aan mooie merken en je werkt samen met fantastische mensen. Tegelijkertijd bieden we een hele reeks ontwikkelingsmogelijkheden. Je krijgt vanaf dag één verantwoordelijkheid, zodat je je kunt ontwikkelen tijdens het werk én via formele training. En ik denk dat het belangrijkste is dat je je carrière zelf kunt sturen waarheen je maar wilt, of dat nu op lokaal niveau is of wereldwijd.”

Sollicitatieproces in het kort

Unilever Future Leaders Programme

 • Online-sollicitatieformulier
 • Online-tests
 • Face-to-face interview
 • Inhouse Assessmentdag

Download (Link opens in a new window) ( 170KB ) de beschrijving van het Unilever Future Leaders Programme - Sollicitatieproces

Stages bij Unilever

 • Online-sollicitatieformulier
 • Pre-requisition formulier
 • Telefonisch interview 
 • Interview met de toekomstige manager

Download (Link opens in a new window) ( 108KB ) de beschrijving van het sollicitatieproces.

Unilever Future Leaders Programme

Unilever Future Leaders Programme

Solliciteer direct

We danken je van harte voor je interesse in het Unilever Future Leaders Programme. De deadline van 17 april is helaas verstreken, waardoor je voorlopig niet meer kunt solliciteren. We raden je wel aan onze site regelmatig te volgen en weet dat we vanaf oktober 2015 opnieuw van start gaan met de recruitment cycle. Graag tot dan!


Sollicitatiehulp

De onlinetests

Hou rekening met de volgende belangrijke tips bij het maken van de onlinetests:

 • Gebruik een van de volgende browsers: Chrome 12-30+; Internet Explorer 8 of 9; Firefox 3-24, Safari 4-5+
 • We raden je aan binnen 3 dagen de onlinetests te maken, maar in ieder geval vóór de deadline van de UFLP-sollicitatieronde. Alle kandidaten van wie de dag na de deadline geen testscore is ontvangen, zullen worden afgewezen.
 • We verzoeken je de tests aaneengesloten te maken.
 • Pop-up blockers moeten uitgeschakeld worden.
 • Wees er zeker van dat je de tests niet opent vanuit een beveiligde netwerkomgeving.
 • Wees er ook zeker van dat de website brassring.com(Link opens in a new window) is toegevoegd aan je ‘toegestane sites’.

Het online sollicitatieformulier

Er zal je worden gevraagd verschillende vragen te beantwoorden over jezelf, je opleiding, de ervaring die je buiten je studies hebt opgedaan en je talenkennis. Zorg ervoor dat je je cv en motivatiebrief (in het Engels) bij de hand hebt om te uploaden.

Ten tweede zal je vier motivatievragen moeten beantwoorden. In totaal heb je 250 woorden om de hoofdvraag te beantwoorden. Dit is je kans om ons te vertellen waarom je bij ons wilt werken. Nadat je de motivatievragen hebt beantwoord, zul je worden verzocht drie vragen (met subvragen) te beantwoorden over je eerdere (werk)ervaring.

“Unilever was het bedrijf dat echt aandacht aan me besteedde. Tijdens het selectieproces ging alles heel soepel, heel snel en ze gaven me de aandacht die ik prettig vond.”

Jorg Brouwer, oud-afgestudeerde, nu Sales Director, Customer Development, Benelux

Het online sollicitatieformulier

Er zal je worden gevraagd verschillende vragen te beantwoorden over jezelf, je opleiding, de ervaring die je buiten je studies hebt opgedaan en je talenkennis. Zorg ervoor dat je je cv en motivatiebrief (in het Engels) bij de hand hebt om te uploaden.

Ten tweede zal je vier motivatievragen moeten beantwoorden. Dit is je kans om ons te vertellen waarom je bij ons wilt werken. Nadat je de motivatievragen hebt beantwoord, zul je worden verzocht drie vragen (met subvragen) te beantwoorden over je eerdere (werk)ervaring.

BELANGRIJKE TIPS

 • Houd rekening met al onze deadlines
 • Beantwoord al onze vragen en toets je antwoorden aan onze Standards of Leadership
 • Schrijf duidelijk en accuraat en gebruik de spellingscontrole
 • Benoem al je relevante prestaties
 • Zorg dat je je cv bij de hand hebt om te uploaden voor je start
 • Verzamel feedback: vraag je vrienden en familie naar voorbeelden van je leiderschapsvaardigheden
 • Solliciteer zo snel mogelijk, want het selectieproces start meteen na je aanmelding
 • Hou er rekening mee dat je maar eenmaal per jaar kunt solliciteren en dat je je voor maximaal één discipline kunt aanmelden
 • Als je tegen problemen aanloopt tijdens je sollicitatie, neem dan contact op met HR Services via e-mail: es.hrservicesbe@unileverhrservices.com of telefonisch: 0800-80164.

Een gedetailleerd overzicht van het sollicitatieproces voor het Unilever Future Leaders Programme

Sollicitatieformulier en onlinetests – 2 uur

Hier verzamelen we informatie over jou, je opleiding en je eerdere werk- en leiderschapservaring. Je krijgt ook de gelegenheid ons te vertellen over je motivatie om bij ons te willen werken. In totaal heb je 250 woorden om de hoofdvraag te beantwoorden. Na het invullen van het onlinesollicitatieformulier zul je worden gevraagd twee onlinetests te doen: een gericht op numerieke vaardigheden en een test gericht op logisch redeneren. Hierna ontvang je een e-mail waarin we de ontvangst van je onlinesollicitatie bevestigen. Als je de onlinetests niet hebt gehaald, word je hierover na 72 uur geïnformeerd.

Belangrijke tips voor het maken van de onlinetests

 • Gebruik Internet Explorer 8.
 • Je krijgt binnen 1 dag een link. We raden je aan binnen 3 dagen de onlinetests te maken, maar in ieder geval vóór de deadline van de UFLP-sollicitatieronde.
 • We verzoeken je de tests aaneengesloten te maken.
 • Pop-up blockers moeten uitgeschakeld worden.
 • Wees er zeker van dat je de tests niet opent vanuit een beveiligde netwerkomgeving.
 • Wees er ook zeker van dat de website brassring.com(Link opens in a new window) is toegevoegd aan je ‘toegestane sites’.

Face-to-face interview – 1 uur

Als je de eerste ronde (onlinetest en cv en motivatiescreening) succesvol hebt afgerond, word je tussen 2-4 weken na je sollicitatie uitgenodigd voor een face-to-face interview. Business leaders zullen je een competentiegericht interview afnemen. De gestelde vragen zullen onze Standards of Leadership als uitgangspunt hebben.

Inhouse assessmentdag – 1 dag

Wanneer je face-to-face interview succesvol was, word je binnen 2-6 weken na dit interview uitgenodigd voor een inhouse assessmentdag. Tijdens deze dag krijg je de kans om ons inzicht te geven in jouw persoonlijkheid en competenties, en dit samen met andere kandidaten in ons assessment-centrum. Na afloop van de assessmentdag hoor je binnen 24 uur of je deze met succes hebt doorlopen. Wanneer dat zo is, krijg je een functie als management trainee bij Unilever aangeboden!

Unilever Standards of Leadership

Unilevers Standards of Leadership zijn kerncompetenties die we meten wanneer we je sollicitatie overwegen, tijdens elke fase van ons selectieproces. Ze zijn de drijvende kracht achter onze prestaties en onze cultuur.

Tijdens je sollicitatie zullen we je competenties evalueren aan de hand van deze Standards of Leadership, omdat we geloven dat deze gedragsnormen een vereiste zijn voor iedere afgestudeerde die een toekomstig leider van Unilever wil worden. Hieronder volgen enkele korte omschrijvingen.

Growth mindset

Dit is competitief leiderschap. Het is een positieve, maar realistische houding ten aanzien van de toekomst van de onderneming. Het is passie om te winnen.

Consumer and customer focus

Dit is doelgericht leiderschap waarbij onze consumenten en klanten altijd centraal staan. Het is onze merken zien door hun ogen.

Bias for Action

Dit is door actie gedreven leiderschap. Het is een gevoel voor urgentie bij het nemen van beslissingen. Het is het bepalen van effectieve acties en het nemen van risico’s op een weloverwogen manier.

Accountability and Responsibility

Dit is prestatiegedreven leiderschap. Het is de realiteit erkennen en het is verantwoordelijkheid nemen voor al je acties en prestaties.

Building talent and teams

Dit is op mensen gericht leiderschap. Het is investeren in de ontwikkeling van mensen. Het is ook bouwen aan teams die hun krachten bundelen om te winnen.