Toggle Zoeken
NL FR

  1. Home
  2. ...
  3. Over Unilever
  4. Unilever België

Unilever België

Unilever is het grootste bedrijf van consumentenproducten met een hoge omloopsnelheid in de Benelux.

Bekende merken

Unilever-kantoor-Brussel

Algemene voorwaarden

Hier vindt u de algemene voorwaarden en leveringsvoorschriften van Unilever België.

food be logo large

Food.be is de hub om grote Belgische voedingsmiddelen te ontdekken. Lees meer over de verhalen, de boeren en de voedingsmiddelenindustrie achter de Belgische voedingsmiddelen.

Consumenten in België kennen ons van zo´n 30 merken. Voorbeelden daarvan zijn OLA en Ben & Jerry's (ijs), Becel, Solo en Planta (margarine), Bertolli (pastasauzen, pesto's en mayonaise), Knorr (soepen, sauzen en maaltijdcomponenten), Lipton (thee en ice tea), Coral, Biotex en Robijn (wasmiddelen en wasverzachters), Cif en Glorix (reinigingsmiddelen), Sun (afwasmiddelen), Axe, Dove, Sunsilk en Zwitsal (producten voor persoonlijke verzorging) en ons tandpastamerk Signal. Ook brengen we via Unilever Food Solutions producten op de markt speciaal voor de professionele voedingsmiddelenbranche (Alsa, Becel, Bertolli, Knorr, Calvé, Solo).

Onze vestigingen in België zijn het kantoor van Unilever Benelux in Brussel en de Lipton-fabriek in Brussel, waar Lipton-theezakjes worden gemaakt.

Bij Unilever in België zijn circa 500 mensen werkzaam.

Lipton-fabriek

Sinds 1956 worden in België theezakjes geproduceerd, eerst in Anderlecht en vanaf 1985 in Brussel (Vorst). Lipton Vorst is de meest performante theefabriek ter wereld. De fabriek produceert niet enkel theezakjes voor de Belgische markt; ongeveer 95% van de jaarlijkse productie is bestemd voor export binnen Europa en naar enkele andere plaatsen, zoals Dubai, Australië en Hongkong. Er worden ruim 235 verschillende producten gemaakt, in zo’n 75 smaken, zoals de welbekende Lipton Yellow Label, verschillende soorten infusies en een volledig nieuw gamma Lipton in piramidezakjes, kwaliteitsvolle theeën met een grote verscheidenheid aan nieuwe smaken.

Unilever in de Benelux

Met ingang van januari 2008 werken de marketing- en salesorganisaties van Unilever België en Unilever Nederland samen in Benelux-verband. Datzelfde geldt voor de ondersteunende afdelingen, zoals finance, HR, supply chain, communicatie en legal. Deze samenwerking betekent niet dat Unilever België en Unilever Nederland werden opgeheven. Beide vennootschappen blijven bestaan, Unilever België met haar vestiging in Brussel en Unilever Nederland met haar vestiging in Rotterdam. Gezien de interne samenwerking op Benelux-niveau voeren de beide vennootschappen vanaf januari 2008 tevens de handelsnaam Unilever Benelux.

De fabrieken in België en Nederland alsmede Unilever Research & Development Vlaardingen en het internationale hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam maken geen deel uit van de interne Unilever Benelux-organisatie.

Klik hier voor een vergroting van het organigram. (GIF | 60KB)

Unilever organigram chart
Terug naar top