Doorgaan naar Inhoud

Toegankelijkheid website

Unilever is gecommitteerd aan toegankelijkheid, diversiteit en inclusie, maar ook aan duurzame aanpakken voor elk van deze belangrijke kwesties. We geloven dat al onze klanten en gasten toegang moeten hebben tot onze websites en we streven er tegelijkertijd naar een visueel rijke gebruikerservaring te bieden.

Voor gebruikers die dit nodig hebben, is ons doel om de toegang tot onze websites te vergemakkelijken met behulp van ondersteunende technologieën, zoals een schermlezer, software voor tekst naar spraak of spraakherkenning, schermvergroter en/of toetsenbordemulators.

Alle pagina's maken gebruik van geldige, gestructureerde, semantische HTML5. Visuele styling wordt verzorgd door Cascading Style Sheets (CSS) en verbeterde gebruikersinteractie wordt verzorgd door JavaScript.

Hieronder vindt u een niet-uitputtende lijst met items die we hebben geïmplementeerd om onze webpagina's te verbeteren, zodat ze voor alle gebruikers zo gemakkelijk mogelijk zijn om te navigeren:

Site-indeling

Onze webpagina-indelingen zijn gestructureerd voor eenvoudige navigatie voor personen die een schermlezer gebruiken. We gebruiken semantische HTML5 met geschikte tags om onderscheid te maken tussen inhoudskoppen, secties, lijsten, tabellen en andere opmaakfuncties zodat gasten de website gemakkelijk en consistent kunnen gebruiken met ondersteunende technologie.

Tekstalternatieven

Waar afbeeldingen op onze webpagina's verschijnen, is er een op tekst gebaseerd alternatief voor schermlezers om de alternatieve tekstinhoud te lezen.

Audio- en video-inhoud

Veel van onze webpagina's bevatten audio- en video-inhoud en waar mogelijk bieden we een op tekst gebaseerd alternatief, inclusief onderschriften en transcripties.

Tekst- en achtergrondkleuren

Onze webpagina's zijn vaak rijk aan inhoud, afbeeldingen en functionaliteit, en we houden rekening met toegankelijkheid in ons ontwerp- en inhoudcreatieproces.

Zoomen

De meeste moderne browsers ondersteunen de functie voor het zoomen van pagina's, zodat gebruikers de inhoud van de pagina kunnen vergroten of verkleinen zonder inhoud of functie te verliezen. Onze webpagina's zijn geoptimaliseerd om de zoomfunctie van de browser te gebruiken. Gebruikers kunnen voor de meeste delen van de webpagina's inzoomen of uitzoomen.

Toetsenbordtoegankelijkheid

De meeste delen van onze webpagina's zijn toegankelijk met alleen op tabs gebaseerd toetsenbord of toetsenbordemulators om op de site te navigeren.

Browserondersteuning

We testen onze webpagina's zodat ze correct worden weergegeven op de meest recente versies van Microsoft Edge, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Apple Safari en Google Chrome.

Door derden geleverde componenten

Veel van onze webpagina's gebruiken door derden geleverde componenten. Hoewel Unilever geen componenten van derden kan controleren, stimuleren wij onze leveranciers om inhoud en componenten te bieden die toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn.

Door gebruikers gegenereerde inhoud

Sommige van onze webpagina's gebruiken widgets op sociale media met door gebruikers gegenereerde inhoud en afbeeldingen. Unilever heeft geen controle over door gebruikers gegenereerde inhoud, inclusief of deze toegankelijk of gebruikersvriendelijk is.

Bijkomende hulp

Als u problemen ondervindt bij het bekijken van of navigeren door de inhoud op deze website, of enige inhoud, functie of functionaliteit opmerkt waarvan u denkt dat deze niet volledig toegankelijk is voor mensen met een handicap, neem contact op met ons Consumer Engagement Centre. Als u een e-mail stuurt, schrijf dan in de onderwerpregel 'Feedback op de website' en geef een beschrijving van de specifieke functie waarvan u denkt dat deze niet volledig toegankelijk is of een suggestie voor verbetering.

Terug naar boven