Toggle Zoeken
NL FR

  1. Home
  2. ...
  3. Merken
  4. Becel
Becel logo

Becel

Becel heeft als missie de Belgische harten gezonder te maken. Sinds de jaren 60 houdt Becel zich bezig met gezonde voeding en de invloed daarvan op hart en bloedvaten.

Pioniers in gezonde margarines

In de jaren 50 van de vorige eeuw werd duidelijk dat het eten van veel verzadigde vetten een risico vormde voor de gezondheid van hart en bloedvaten. Unilever speelde hierop in door in het begin van de jaren 60 Becel op de markt te brengen. Becel was een broodsmeersel met veel onverzadigde vetten als gezond alternatief voor boter, vet en harde margarines die allemaal rijk zijn aan verzadigde vetten.

Toonaangevend in broodsmeersels

In de jaren 90 werd duidelijk dat transvet net zo slecht is voor de gezondheid van hart en bloedvaten als verzadigd vet. Becel reageerde meteen en kwam als eerste met een broodsmeersel dat geen transvet bevat. Tegenwoordig zijn alle Becel-producten voor op brood gemaakt van plantaardige oliën en zijn ze rijk aan de goede onverzadigde vetten Omega 3 en Omega 6. Zo kun je elke dag eenvoudig aan de gezondheid van je hart en bloedvaten werken.

Terug naar top