Toggle Zoeken
NL FR

  1. Home
  2. ...
  3. Merken
  4. Solo
Solo logo

Solo

Wist je dat Solo al meer dan 80 jaar bestaat? Solo is sedert 1929 hét margarinemerk van Unilever voor het bakken en braden van de heerlijkste gerechten!

Al meer dan 80 jaar expertise in je keuken…

Even voor de Frans-Duitse oorlog van 1870, toen boter schaars en duur was, organiseert keizer Napoleon III een originele wedstrijd. Het doel is een nieuwe vetstof uit te vinden die rijk aan voedingsstoffen, gezond, goed bewaarbaar en voor iedereen betaalbaar is. Alleen de Franse wetenschapper Mège-Mouriès wordt bekroond: hij noemt zijn uitvinding 'margarine'.

In 1929 ontstaat de eerste margarine van een Belgisch merk… Solo is geboren! Solo is wellicht het merk dat je je nog herinnert van bij je grootmoeder. Je kent misschien nog de Solo-receptenboeken, de Solo Club of het 'Creatieve Keuken' magazine. Maar Solo is altijd blijven evolueren. In 1996 komt Solo Vloeibaar op de markt. Het is gemakkelijk doseerbaar en superhygiënisch door het handige flesformaat. Bovendien is het 100% plantaardig en bruikbaar voor alle gerechten.

Plantaardig sinds jaren… voor de heerlijkste gerechten

Solo wordt gemaakt van plantaardige oliën van de beste kwaliteit. Deze oliën worden gewonnen uit o.a. zonnebloemen, maïs, koolzaad en palmvruchten. Dankzij deze unieke samenstelling bakt Solo perfect goudbruin en respecteert de smaak van al je ingrediënten. Het kan bovendien hoge temperaturen bereiken zonder aanbranden en spat opvallend minder dan olie of boter.

Solo Patisserie

Het woord zegt het zelf: Solo Patisserie is ideaal voor al je dessert bereidingen zoals cake, taart en koekjes. Het mengt makkelijk in elk beslag, zonder smelten. Ga dus meteen aan de slag en verwen je gezelschap met – bijvoorbeeld – een heerlijke perencake. Je vindt het eenvoudige recept op de verpakking en hier op de site, klaar voor de oven in slechts 10 minuten! Solo Patisserie is beschikbaar in een wikkel van 250g.

Terug naar top