Sunlight logo

Sunlight

Sunlight is het merk met zachte en zuivere producten voor de ganse familie. De vloeibare zepen (handzeep, douchegel en badschuim) respecteren de natuurlijke balans van de huid.

Oud en vertrouwd

Sunlight is een van de oudste merken van Unilever. Al in 1884 had William Lever, een van de grondleggers van Unilever, het idee om een goede huishoudzeep te verpakken, het een populaire naam te geven en het te verkopen tegen een faire prijs. Sunlight was geboren. 

In 1888 werd Sunlight-zeep in België op de markt gebracht. De eerste jaren liep de verkoop nog niet vlot, maar nadat William Lever startte met advertenties op muren en in kranten veranderde dat. In 1905 werd in Vorst een Sunlight-fabriek gebouwd, op de huidige locatie van Unilever België.

Uitbreiding gamma

Door de jaren heen werd het Sunlight-gamma verschillende malen uitgebreid met nieuwe producten, stuk voor stuk met de zachtheid en zuiverheid die Sunlight kenmerken. Zo werden in de jaren 80 vloeibare handzeep, douchegel en badschuim toegevoegd en in 2005 het gamma Nutritive met een formule die ervoor zorgt dat de huid wordt gevoed met hydraterende bestanddelen.

In 2012 heeft Sunlight haar gamma nogmaals vernieuwd en het assortiment uitgebreid. De vloeibare zepen (douchegel, badschuim en vloeibare handzeep) voor de hele familie bevatten alleen essentiële ingrediënten zonder parabenen en kleurextracten, die de natuurlijke balans van de huid respecteren. De verschillende varianten kenmerken zich door delicate maar frisse geuren.

Het douchegamma is uitgebreid met de variant Kersenbloesem en Braambes. De zachte formule, natuurlijke ingrediënten en het frisse, subtiele parfum zorgen voor een aangename zachte sensatie en frisheid onder de douche.

Handzeep

Het gamma van vloeibare handzepen is uitgebreid met een Sensitive-variant, die speciaal is ontwikkeld voor een gevoelige huid. De zachte formule is verrijkt met een hydraterend ingrediënt dat helpt de huid soepel te houden en beschermt tegen uitdroging.

Terug naar top