Toggle Zoeken
NL FR

  1. Home
  2. ...
  3. Merken
  4. Zwitsal
Zwitsal logo

Zwitsal

Wie kent hem niet; de beroemde baby met het kuifje? Het symbool van de heerlijk geurende, verzorgende Zwitsal-producten, speciaal voor de kwetsbare babyhuid. Maar ook volwassenen zijn dol op Zwitsal!

Het is zo’n typisch geluksmoment van elke ouder: kleintje net uit bad, schoon pyjamaatje aan, heerlijk geurend naar dat vertrouwde Zwitsal-luchtje. Want baby’s en Zwitsal horen bij elkaar. Zwitsal biedt al meer dan tachtig jaar een uitgebreide reeks verzorgende producten voor baby’s, peuters en kleuters – en vooruit, ook voor volwassenen.

Terug in de tijd

Het begon allemaal met de Nederlandse apothekersleerling C.J. Jansen, die in 1920 stage liep bij een apotheek in Zwitserland. Van een collega kreeg hij het recept voor een zalf die snel en goed werkte tegen onder andere zonnebrand. Terug in Nederland startte hij zelf met de verkoop van deze ‘Zwitserse balsem’. Omdat de balsem vooral voor baby’s werd gebruikt, breidde Jansen al snel zijn assortiment uit met typische babyproducten als olie, zeep en poeder.

De krul

In 1928 introduceerde Jansen de naam Zwitsal en in 1929 kwam er een beeldmerk op de verpakking bij: zijn eigen 11 maanden oude dochtertje Mieke, mét een kuifje in het haar. In 1974 werd het logo gemoderniseerd, maar het inmiddels beroemde kuifje van Mieke bleef behouden.

Hypoallergeen

Zwitsal staat bekend om z’n lekkere, vertrouwde geurtje. En dat geurtje is, net als alle Zwitsal-producten, hypoallergeen. Dat betekent dat er zo min mogelijk stoffen in de producten zijn verwerkt die allergische reacties kunnen veroorzaken. Maar omdat er ook éxtra gevoelige babyhuidjes zijn, ontwikkelde Zwitsal de Natural Plus-lijn. Deze producten zijn naast hypoallergeen ook geur- en kleurstofvrij.

Dermatologisch getest

Of het nu om shampoo, lotion of billendoekjes gaat: de tere huid van de allerkleinsten moet met de grootst mogelijk zorg worden behandeld. Alle Zwitsal-producten zijn naast hypoallergeen daarom ook pH-huidneutraal en mild. Bovendien worden ze stuk voor stuk dermatologisch en klinisch getest om de beste kwaliteit te garanderen. De dermatologische testen worden uitgevoerd door een onafhankelijk dermatologisch instituut.

Klinisch getest

Zwitsal wil voor haar babyproducten ook in de praktijk mildheid, veiligheid en effectiviteit kunnen garanderen. Daarom worden alle Zwitsal-producten tijdens zogeheten klinische testen onder gebruiksomstandigheden getest. Dit gebeurt in academische ziekenhuizen volgens de GCP-normen (Good Clinical Practice). Met andere woorden: de allerkleinsten krijgen met Zwitsal een zachte en veilige verzorging!

Uitbreiding productgamma

Vanaf nu stralen de helden van Star Wars en Frozen op de Zwitsal Kids verpakking. Omdat het leren wassen van de handjes ook een cruciale rol speelt in de ontwikkeling van je kind, heeft Zwitsal ook de handzeep extra speels gemaakt, met Olaf de sneeuwman uit Frozen.

De kids handzeep heeft een milde formule en is geschikt voor de dagelijkse handhygiëne.

Terug naar top