Toggle Zoeken
NL FR

  1. Home
  2. ...
  3. Starters & Studenten
  4. Sollicitatiehulp

Sollicitatiehulp

Hoe kan ik mijn sollicitatie starten?

Om tijd te besparen kan je de gegevens van jouw LinkedIn-profiel gebruiken om het sollicitatieformulier in te vullen. Check of jouw telefoonnummer en e-mailadres kloppen, aangezien dit voor ons de enige manier is om contact met je op te nemen.

Hoe kan ik mij voorbereiden op de profiel assessment games?

Om deze games te kunnen spelen is geen voorbereiding of game ervaring nodig. Zorg voor een stille ruimte waar je niet gestoord wordt. Er zijn geen goede of foute antwoorden. Veel succes!

Hoe kan ik mij voorbereiden op het digitale interview?

Zoek een omgeving zonder afleiding. Het is belangrijk om het on demand interview te behandelen alsof het een face-to-face interview is. Je wilt een zo goed mogelijke indruk achterlaten en een rustige achtergrond is de eerste stap om daarvan verzekerd te zijn.

Kijk naar de camera, niet naar het scherm. Als je naar de webcam kijkt tijdens het spreken geeft dat de assessor het gevoel dat je oogcontact maakt.

Kleed je op dezelfde manier als je zou doen voor een traditioneel face-to-face interview. Jouw kleding speelt een belangrijke rol bij het maken van een goede indruk.

Log vroeg in om het systeem op te starten; check jouw camera, internetconnectie en microfoon.

Maak de oefenvragen. Door de praktijk vragen te oefenen kan je wennen aan de stijl en het tempo van een on demand interview. Dit zijn echter geen echte interview vragen en deze zullen niet worden beoordeeld door Unilever.

De business case gebruikt merken van Unilever uit de hele wereld, dus het zou kunnen dat je een hypothetische vraag krijgt die gebaseerd is op een merk dat in je eigen land niet bestaat. Maak je geen zorgen – we kijken naar de manier waarop jij antwoord en naar hoe jij jouw kritische gedachtes op de case loslaat. Als het je zekerder zou maken, zou je eventueel wat research kunnen doen naar onze internationale merken. Het digitale interview is in het Engels. 

Advies voor het Discovery Centre Assessment?

Haal er uit wat er in zit. De selectiedag is ontworpen om een realistisch beeld te geven van jou en jouw capaciteiten – om te weten te komen wat jou precies motiveert en om te zien of je de innovatieve drive en ambitie bezit die Unilever naar een hoger level kan brengen. Daarnaast zal het jou ook een inzicht geven in onze manier van werken en krijg je de kans om een aantal senior leaders en huidige trainees te ontmoeten.

Laat je horen. Tijdens de team meetings, zal het misschien moeilijk zijn om je stem te laten horen met andere kandidaten om je heen die hetzelfde proberen. Maar probeer dan nog steeds rustig jouw punt te maken en input te geven.

Bereid je voor. Zorg dat je van te voren de organisatie en de business area van jouw interesse begrijpt. Ook al is het een belangrijk deel van het recruitment proces, probeer er niet te gestrest over te zijn en vergeet vooral niet plezier te hebben!

Stel vragen! Dit selectieproces is een two-way proces, dus voel je in elk stadium vrij om vragen te stellen.

Top Tips!

Blijf jezelf. We kunnen dit niet genoeg benadrukken. Het heeft geen zin om ons politiek correcte antwoorden te geven of om ons te vertellen wat jij denkt dat wij willen horen. Wij nemen mensen aan omdat we geloven dat hun persoonlijkheid bij ons zal floreren, dus je anders voordoen zal niet voor je werken.

Wees toegewijd en enthousiast. Neem je tijd om de vragen te beantwoorden. Wees niet bang voor een korte stilte als je moet nadenken over het geschikte antwoord. Een kort, goed doordacht antwoord is het beste. Als je niet zeker bent over de vraag, neem je tijd om na te denken en geef een duidelijk antwoord.

Neem de feedback van elk stadium door: Wat heb je geleerd over jezelf, denk na over de kernpunten en hoe je ze misschien kan gebruiken in de toekomst.

The Graduate Blog

Bezoek de Graduate Blog om verhalen van onze trainees te lezen

Terug naar top