Doorgaan naar Inhoud

Jaarlijkse Doekoe-actie wordt springend afgetrapt

Gepubliceerd:

Spectaculaire demonstratie touwtje springen als aftrap van de jaarlijkse Doekoe-actie

DOEKOE activatie

Kijken naar een spectaculaire demonstratie van de beste touwtje springers van Europa en zélf meedoen: dat lieten de 325 leerlingen van basisschool De Bascule in het Drentse Nieuw-Amsterdam zich vanochtend geen twee keer zeggen. De Bascule had de kick-off van de jaarlijkse Doekoe-actie van de Johan Cruyff Foundation en supermarktorganisatie Coop: munten sparen voor sport- en spelmaterialen voor school. Rode draad is dit jaar het springtouw. Onder de naam Jump4Doekoe reist het beroemde touwtje spring team van de DDF Crew deze week langs basisscholen door het hele land om kinderen in beweging te krijgen.

Spectaculair springen

Viggo Waas, ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation, sprong vanochtend ook mee: "Het is een stuk zwaarder dan je denkt: 10 minuten touwtje springen staat gelijk aan 45 minuten hardlopen. Maar het is vooral ontzettend leuk om te doen, alleen of met een groepje. En de demonstratie van de DDF Crew laat zien hoe spectaculair touwtje springen kan zijn. Deze groep heeft al vele Awards gewonnen, waaronder landelijke talent tv-shows in Nederland, Engeland en Spanje."

Van saai naar sportief schoolplein

De Johan Cruyff Foundation organiseert samen met Coop, Unilever en Arla Foods, dit jaar de Doekoe-actie voor een recordaantal van 800 basisscholen in heel Nederland. Doel: kinderen in beweging krijgen en saaie schoolpleinen weer sportief uitdagend maken. Vanaf maandag kunnen klanten van de in totaal 260 Coop-supermarkten in Nederland zes weken lang sparen voor sport- en spelmaterialen voor scholen in de buurt: van springtouw tot skippybal.

Klanten ontvangen Doekoe munten bij aankoop van geselecteerde producten van Arla Foods en Unilever, die ze kunnen doneren aan de deelnemende scholen. Hoe meer munten, des te meer een school aan sport- en spelmaterialen mag besteden. Viggo: "En tien scholen die ons de komende weken de leukste, origineelste of spectaculairste video over touwtje springen sturen, krijgen gratis een Schoolplein14 aangelegd met kleurrijke vlakken, lijnen én spelmaterialen die kinderen in beweging brengen!"

Terug naar boven