Doorgaan naar Inhoud

Unilever voert sector aan in sustainability

Gepubliceerd:

Unilever is uitgeroepen tot leider van de ‘Household and Personal Products Industry Group’ in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) 2016.

Trees in a field

Best-in-class aanpak

De DJSI is een wereldwijd erkende, onafhankelijke benchmark waarbij een oordeel wordt gegeven over – en een ranking wordt toegekend aan – de prestaties van bedrijven op het gebied van economie, milieu en maatschappelijk gedrag. Het is het langstlopende wereldwijde benchmark-systeem op het gebied van duurzaamheid en uitgegroeid tot een van de belangrijkste referentiekaders voor beleggers en bedrijven.

Dit is het eerste jaar dat we zijn opgenomen in Household and Personal Products, omdat dit de categorie is waar Unilever nu is ingedeeld in de MSCI en in S&P’s Global Industry Classification Standard. Daarvoor maakten we deel uit van de sector Food Products in de bedrijfstak Food, Beverage & Tobacco, die we 15 jaar lang aanvoerden.

Jeff Seabright, Chief Sustainability Officer: “We zijn er trots op dat we zijn uitgeroepen tot leider van de Household and Personal Products Industry Group, waarvan we voor het eerst deel uitmaken. Dit resultaat weerspiegelt de continue vooruitgang die we boeken met het realiseren van het Unilever Sustainable Living Plan: duurzame bedrijfsgroei voor de lange termijn stimuleren en onze visie realiseren om duurzaam leven tot gemeengoed te maken.”

Toonaangevende scores

We hebben een overall-score behaald van 92 uit 100. We bezetten de eerste plaats in 14 van de 22 criteria op het gebied van Personal Products, waaronder: Corporate Governance, Brand Management, Materiality, Supply Chain Management, Packaging, Labour Practices Indicators & Human Rights, en Corporate Citizenship & Philanthropy.

In het DJSI Industry Group Leader Report, samengesteld door RobecoSAM in samenwerking met de S&P Dow Jones Indices, staat vermeld: “Unilever heeft zich een plaats verworven als de leider in de bedrijfstak voor persoonlijke verzorging. Sterke innovatie en een focus op gebieden die verband houden met haar producten – zoals verpakking en het betrekken van grondstoffen – zijn verankerd in de strategie van het bedrijf. Duurzaamheid speelt een centrale rol in Unilevers visie en dat is duidelijk waarneembaar in al haar activiteiten.”

Dow Jones Sustainability Indices Review

Alle resultaten uit het DJSI Annual Review 2016, inclusief het persbericht van S&P Dow Jones Indices/RobecoSAM en het Industry Group Leader Report zijn te vinden op www.sustainability-indices.com.

Terug naar boven