Doorgaan naar Inhoud

De Unilever Young Entrepreneurs Awards 2017

Gepubliceerd:

Young Entrepreneurs Awards finalists in 2016

Ideeën die de wereld kunnen verbeteren

Bij Unilever weten we als geen ander dat innovatie heel belangrijk is, als we een wereld willen creëren waarin een duurzame levensstijl heel normaal is. We zijn van mening dat we de sociale en ecologische uitdagingen waar de wereld nu voor staat, kunnen overwinnen, maar alleen als mensen, waaronder wij zelf, bereid zijn om dingen anders te doen.

Wij zien daartoe een grote kans middels het ondersteunen, inspireren en belonen van en door samen te werken met een nieuwe generatie van ’s werelds meest inspirerende changemakers van over de hele wereld, die briljante nieuwe ideeën hebben voor het genereren van de positieve verandering die we zo hard nodig hebben.

We verheugen ons dan ook op de start op 18 mei 2017 van de volgende editie van de Unilever Young Entrepreneurs Awards 2017. Met deze Awards ondersteunen en eren we de bestaande initiatieven, producten of diensten die zich richten op de aanpak van de grootste uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en die ontwikkeld zijn door inspirerende jonge mensen van over de hele wereld. Meld je aan om op de hoogte te blijven.

Een oproep voor changemakers

Ben je bezig met het ontwikkelen van een innovatieve oplossing, of ken je iemand die daarmee bezig is?

Wij willen jouw onderneming een boost geven, zodat je kunt opschalen. Er ligt € 100.000,- voor het grijpen, evenals een jaar lang persoonlijke coachingssessies met experts van o.a. Unilever en het Cambridge Institute for Sustainable Leadership. Je kunt je dit jaar voor vier categorieën aanmelden:

Van Boer tot bord

Hoe kunnen we onze voedselsystemen aanpassen, zodat ze waarde creëren, de levensomstandigheden van boeren verbeteren, de productie van voedsel op de lange termijn kunnen waarborgen en tevens ook het milieu beschermen. En wat kunnen we veranderen aan de manier waarop we eten en drinken produceren en consumeren, zodat we de gezondheid en voeding van mensen kunnen verbeteren?

Mogelijkheden voor vrouwen

Miljoenen vrouwen over de hele wereld hebben te maken met discriminatie en beperkte kansen. Kunnen nieuwe initiatieven toegang bieden tot vaardigheden en training, kansen creëren voor vrouwen, zodat ze op een actieve, veilige en eerlijke manier deel kunnen nemen aan de economie, of vrouwen helpen te ontsnappen aan armoede?

Afval

Zijn er ondernemers die geniale initiatieven hebben om het afvalprobleem aan te pakken? Initiatieven die gebruikt kunnen worden om het afval gedurende de levenscyclus van prefabricage, productie en consumptie, te verminderen, hergebruiken of recyclen? Initiatieven waarin duidelijk het zakelijke (financiële), sociale en ecologische belang en het belang voor de consument (voordeel) wordt aangetoond?

Water

Waterschaarste en -vervuiling en hygiënevraagstukken vormen grote uitdagingen voor de ontwikkeling van de mens. Zouden we door middel van innovaties manieren kunnen vinden om de hoeveelheid water die gebruikt wordt door mensen en bedrijven, te beperken of verminderen? Of een doorbraak kunnen forceren met betrekking tot het verbeteren van de hygiëne en de toegang tot riolering?

Zet deze data in je agenda

De wedstrijd start op donderdag 18 mei om 00:00 BST en sluit op vrijdag 30 juni 2017 om 23:59 BST. Schrijf je in voor 9 juni en maak kans op het winnen van een speciale twee uur durende coachingssessie, afgestemd op jouw wensen.

Als je jonge ondernemers kent met inspirerende verhalen om te delen, zorg er dan voor dat je het ze laat weten. Je kunt ze direct via de website nomineren.

Bezoek vandaag nog YoungEntrepreneursAwards.Unilever.com om je aan te melden of een change maker te nomineren.

Schrijf je in voor het laatste nieuws over de Awards en volg ons via Twitter#biz4good.

Terug naar boven