Doorgaan naar Inhoud

Onze nieuwe handafwasmiddel is drie keer duurzamer

Gepubliceerd:

We hebben een nieuw handafwasmiddel gelanceerd dat gemaakt is met ingrediënten van natuurlijke oorsprong, wat betekent dat het, terwijl het dezelfde superieure reinigingsprestaties levert, veel vriendelijker is voor de planeet.

Close-up of man’s hands washing a dish in the sink under a running tap.

Handafwasmiddel heeft een zware taak te vervullen. Het moet vet en vlekken van bestek, borden en pannen verwijderen en tegelijkertijd zacht zijn voor de huid. Die kracht komt van oppervlakte-actieve stoffen - de ingrediënten die het product effectief doet schuimen en reinigen. Het probleem is dat oppervlakte-actieve stoffen meestal worden gewonnen uit nieuwe fossiele brandstoffen en daardoor een grote ecologische voetafdruk hebben.

Onze Research & Development-teams zijn op zoek gegaan naar een alternatief dat niet alleen gemaakt is van hernieuwbare ingrediënten, maar ook dezelfde - zo niet betere - reinigingsprestaties biedt.

Het resultaat is een nieuwe formulering die drie keer hernieuwbaarder en 99% biologisch afbreekbaar is, met ingrediënten die voor 100% van planten afkomstig zijn. Beter nog, we hebben het gebruik van chemicaliën die van fossiele oorsprong zijn, geschrapt. Bovendien is het product verpakt in flessen van 100% gerecycled plastic.

Het product is op de markt gekomen in de Golfregio met ons Lux merk (ook bekend als Sunlight) en we zijn nu op zoek om het uit te rollen in andere landen.

Advert showing a bottle of Lux hand dishwash with a background pattern of slices of lemon.

Een nieuwe stap naar een schonere toekomst

In september vorig jaar lanceerdenwe onze Clean Future-strategie, die er in de kern op is gericht 100% van de koolstof uit nieuwe fossiele brandstoffen in onze schoonmaak- en wasmiddelenformules te vervangen door hernieuwbare of gerecyclede koolstofbronnen.

Centraal in die strategie staat wat wij de Carbon Rainbow noemen. Dit beschrijft hoe we niet-hernieuwbare fossiele koolstofbronnen (ook bekend als zwarte koolstof) zullen vervangen door gevangen koolstof (paarse koolstof), planten en biologische bronnen (groene koolstof), mariene bronnen zoals algen (blauwe koolstof), en teruggewonnen koolstofuit afvalstoffen (grijze koolstof).

Met de lancering van deze nieuwe formulering zetten we opnieuw een belangrijke stap voorwaarts in onze Clean Future-reis, omdat het ons de basis biedt waarin we toekomstige technologieën zoals rhamnolipiden kunnen integreren. Dit is een soort oppervlakte-actieve stof dat in de natuur voorkomt. Het is 100% hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar, en belangrijker nog, het is ook ultra-mild voor de huid, wat het onderscheidt van andere oppervlakteactieve alternatieven.

Bert Nijhuis, Product Development Director, Home Care: "Met deze nieuwste innovatie heeft ons R&D-team de optimale combinatie gecreëerd met 100% natuurlijk verkregen, hernieuwbare reinigingsingrediënten, die tegelijkertijd betere prestaties leveren dan de conventionele ingrediënten. Dit is een goed voorbeeld van de Carbon Rainbow in actie - afstappen van oppervlakteactieve stoffen op basis van zwarte koolstof ten gunste van oppervlakteactieve stoffen op basis van groene koolstof."

Terug naar boven