Doorgaan naar Inhoud

De toekomst van plastic - hoe een gebroken systeem te repareren

Gepubliceerd:

Sian Sutherland, mede-oprichter van de campagnegroep A Plastic Planet, interviewt ons Hoofd Verpakkingen, Pablo Costa, over de opportuniteiten en challenges, de systeemveranderingen die nodig zijn en de mogelijke game-changing oplossingen.

Two people sitting opposite each other

Voorspeld wordt dat de plasticvervuilingscrisis tussen nu en 2040 sterk zal stijgen: er zal twee keer nieuw plastic worden gemaakt en er zal vier keer meer plastic in de oceaan belanden.

Dus hoe los je dat op?

Dat is de vraag die Sian Sutherland, milieu-ondernemer en mede-oprichter van de campagnegroep « A Plastic Planet », stelde aan Pablo Costa, Hoofd Verpakkingen van Unilever, toen ze hem interviewde over het wereldwijde probleem van plasticvervuiling en wat er kan worden gedaan om het op te lossen.

In deze brede discussie verkennen ze een groot aantal onderwerpen, waaronder de rol van innovatief producten (niet alleen verpakkingen), wat er nodig is om oplossingen op grote schaal te versnellen en de obstakels die ons tegenhouden om het nirwana van nulafval te bereiken.

Zij denken ook na over het probleem voor ons een katalysator zou kunnen zijn om onze huidige cultuur van nemen-maken-weggooien te herdenken. Zoals Sian het stelt: "Is de plasticcrisis een tik op de schouder van de mensheid geweest om te zeggen dat je op de verkeerde weg bent gegaan?

Terug naar boven