Op zoek naar jonge ondernemers

September 2013 – Unilever lanceert – samen met het Cambridge Programme for Sustainability Leadership – een nieuw awards-programma om de volgende generatie ‘duurzame’ ondernemers te vinden.

Unilever en het Cambridge Programme for Sustainability Leadership(CPSL) hebben een nieuw internationaal awards-programma ontwikkeld om jonge mensen overal ter wereld te inspireren maatschappelijke, milieu- en gezondheidskwesties aan te pakken. De uiteindelijke winnaar ontvangt de ‘HRH The Prince of Wales Young Sustainability Entrepreneur Prize’.

Deelname aan de Unilever Sustainable Living Young Entrepreneurs Awards staat open voor iedereen van 30 jaar of jonger met innovatieve maar concrete, praktische oplossingen die helpen duurzaam leven tot gemeengoed te maken.

In totaal wordt meer dan € 200.000 beschikbaar gesteld in de vorm van financiële ondersteuning en individuele coaching om jonge ondernemers te helpen hun initiatieven te ontwikkelen en op te schalen.


www.changemakers.com/SustLiving

Pitch

Uit alle inzendingen worden zeven finalisten gekozen. Zij gaan deelnemen aan een online-ontwikkelingsprogramma van vier weken, gevolgd door een tweedaagse ‘accelerator’-workshop in Cambridge in het Verenigd Koninkrijk, om hen te helpen hun ideeën verder te ontwikkelen.

De laatste stap bestaat uit een pitch in Londen voor een panel van ondernemers en duurzaamheidsexperts. Tijdens een groots diner in Londen op 30 januari 2014 waaraan de winnaar en de finalisten zullen deelnemen, zal de ‘HRH The Prince of Wales Young Sustainability Entrepreneur Prize’ worden uitgereikt.

Zeven categorieën

Via het awards-programma wordt gezocht naar oplossingen die schaalbaar en duurzaam zijn, in de vorm van producten, diensten of toepassingen die een duurzame (gedrags)verandering teweeg kunnen brengen in een of meer van zeven categorieën:

  • Water, sanitatie en hygiëne
  • Voeding
  • Waterschaarste
  • Broeikasgassen
  • Afval
  • Duurzame landbouw
  • Hulp aan kleinschalige boeren.

Betere toekomst

“Ik denk dat dit Awards-programma in potentie heel interessant kan worden,” aldus Unilever CEO Paul Polman, “omdat het jonge ondernemers die willen helpen oplossingen te vinden voor een aantal van de meest urgente problemen in de wereld, een focuspunt biedt voor hun energie en creativiteit.

Er is geen betere manier om onze energie, innovatiekracht en inventiviteit te gebruiken dan deze in te zetten om een betere toekomst te creëren voor iedereen, binnen de grenzen van onze planeet. Het is dan ook heel toepasselijk dat we samenwerken met het Cambridge Programme for Sustainability Leadership en haar beschermheer, Z.K.H. de Prins van Wales – die zich zo inzet om jonge mensen de kans te geven hun hoop en verwachtingen waar te maken en vorm te geven aan de toekomst die ze verdienen.”

Polly Courtice, LVO, Director van CPSL: “Het besluit van onze beschermheer Z.K.H. de Prins van Wales dat de prijs zijn naam mag dragen, onderstreept het belang dat hij hecht aan de ontwikkeling van de volgende generatie ‘duurzame’ leiders.”

Online inzenden

Inzending voor deelname aan dit programma dient online plaats te vinden, vóór 1 november 2013, via het Ashoka Changemakers Platform. In december 2013 worden de finalisten bekendgemaakt, waarna in januari 2014 de ‘accelerator’ workshop in Cambridge plaatsvindt, evenals de finale met het panel.

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

We komen graag met je in contact

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

Contacteer ons

Neem contact op met Unilever en de gespecialiseerde teams of maak wereldwijd nieuwe connecties.

Contacteer Ons