Duurzaam Lintje voor Paul Polman

September 2015 - “Moed”, “professionaliteit” en “doorzettingsvermogen” – de jury van het Duurzame Lintje roemt Paul Polman CEO van Unilever voor zijn jarenlange inzet op het gebied van duurzaamheid.

Onder leiding van Paul Polman introduceerde Unilever het Unilever Sustainable Living Plan, dat helpt om de omvang van ons bedrijf te verdubbelen en tegelijkertijd onze milieu-impact te verkleinen en onze positieve maatschappelijke invloed te vergroten. De jury van Duurzame Dinsdag waardeert ook Polmans inzet voor duurzaamheid in nevenfuncties bij o.a. het International Business Council van het World Economic Forum en het World Business Council for Sustainable Development.

Rood, wit, blauw én groen

Het Duurzame Lintje, de enige Nederlandse onderscheiding op het gebied van duurzaamheid, is in 2008 in het leven geroepen door Duurzame Dinsdag. Het is een eerbetoon aan individuen die zich op een bijzondere manier inspannen ten behoeve van de duurzaamheid.

Concurrerende markt en vluchtige consumenten

De jury roemt de successen die Paul Polman heeft geboekt om ondernemerschap en duurzame ontwikkeling te combineren. Voor iemand die duurzaamheid als uitgangspunt neemt, is een beursgenoteerd wereldwijd bedrijf in een concurrerende markt met vluchtige consumenten een zeer uitdagende omgeving. Dat vergt veel moed, professionaliteit en doorzettingsvermogen. Paul Polman bezit alle drie. Hij steekt daarbij zijn nek uit binnen zijn eigen bedrijf én binnen het internationale georganiseerde bedrijfsleven.

Krachten bundelen

Unilever is de eerste multinational die met de Nederlandse overheid een strategisch partnerschap heeft gesloten waarin beide partijen toezeggen zich gezamenlijk in te zetten voor duurzaamheid. In dat kader heeft Polman met Minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) afspraken gemaakt over duurzame productie van palmolie, aanpak van ontbossing, bevordering van productiviteit van kleine boeren en vrouwelijk ondernemerschap. De overeenkomst met Unilever fungeert voor het ministerie van Buitenlandse Zaken als inspiratie en blauwdruk voor soortgelijke duurzame partnerschappen met andere ondernemingen.

(Foto Duurzame Dinsdag, Chantal Bekker)

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

We komen graag met je in contact

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

Contacteer ons

Neem contact op met Unilever en de gespecialiseerde teams of maak wereldwijd nieuwe connecties.

Contacteer Ons