Samen naar duurzame groei

Juni 2015 – Unilever is ruim vier jaar op weg met haar Sustainable Living Plan. Op 4 juni presenteerde Unilever Benelux haar voortgangsverslag.

Opschalen voor meer impact

Op donderdag 4 juni presenteerde Unilever Benelux haar voortgang ten aanzien van de doelstellingen in het Unilever Sustainable Living Plan. De resultaten laten zien dat duurzaamheid daadwerkelijk leidt tot groei en de relatie met medewerkers, partners en consumenten versterkt. Daarnaast is een krachtige – en duurzame – samenwerking met stakeholders essentieel om het Plan te laten slagen.

Krachten bundelen met de Hartstichting

Tijdens de presentatie werd uitbreiding van de samenwerking tussen de Hartstichting en Unilever Nederland aangekondigd. Zij gaan de komende drie jaar hun krachten bundelen om mensen te inspireren gezonder te leven en zo de kans op ziektes te verlagen.

Besparing in de keten

In de Benelux werd op diverse gebieden resultaat geboekt. Zo verlaagden we het afgelopen jaar in onze fabrieken de CO2-uitstoot per ton productie met 10% ten opzichte van 2013 en met 46% ten opzichte van ons basisniveau van 2008. In de logistieke keten verlaagden we in 2014 onze CO2-uitstoot met 5% per ton omzet. Sinds de lancering van compressed deosprays in de Benelux in het derde kwartaal vorig jaar werd 16.821 kg aluminium bespaard, gelijk aan 1,3 miljoen frisdrankblikjes.

Daarnaast zien we ook in onze supply chain veelbelovende vooruitgang. Wereldwijd wordt nu 55% van onze landbouwgrondstoffen betrokken uit duurzame landbouw, al meer dan de helft van onze doelstelling van 100% voor 2020. In Nederland bevatten alle Bertolli-pastasauzen in zak en Knorr Basis voor Pastasaus duurzaam geteelde tomaten. Eind 2015 zullen de 13 belangrijkste groenten en kruiden van Knorr duurzaam worden geteeld.

Zie voor meer informatie over onze voortgang in de Benelux in 2014 en begin 2015 het Voortgangsverslag 2014 - wereldwijd en in de Benelux (PDF | 7MB).

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

We komen graag met je in contact

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

Contacteer ons

Neem contact op met Unilever en de gespecialiseerde teams of maak wereldwijd nieuwe connecties.

Contacteer Ons