Unilever reageert op schorsing certificatie palmolie leverancier door RSPO

Volgend op de schorsing van de certificatie van de IOI Group door de RSPO heeft Unilever de volgende reactie uitgegeven:

Unilever neemt de beschuldigingen aan het adres van IOI en de schorsing door de RSPO uiterst serieus. Wij verwachten van al onze leveranciers dat zij werken volgens de hoogste standaarden en dat zij zich strikt houden aan Unilevers richtlijnen op het gebied van duurzame palmolie, de Unilever Sustainable Palm Oil Policy (PDF | 196KB).

Deze schorsing betekent dat IOI onze richtlijnen heeft geschonden. Overeenkomstig onze klachtenprocedure zijn wij nu bezig de banden met deze leverancier te verbreken. Wij hebben een tijdplan opgesteld om dit binnen de komende drie maanden te realiseren.

Parallel daaraan zoeken we het contact met IOI en met relevante NGO’s en stakeholders om samen te bepalen welke stappen IOI nu moet zetten om de bewezen klachten aan te pakken en op te lossen, en om blijk te geven van haar commitment om fundamenteel en transparant verandering aan te brengen in de manier waarop zij duurzame palmolie produceert, zodat wordt voldaan aan de hoogste sociale en milieustandaarden. Wij zijn van mening dat dit een essentiële stap is wanneer je een leidende rol speelt bij transformatie van de industrie.


Unilever PLC

Unilever House
100 Victoria Embankment
Londen EC4Y 0DY
Verenigd Koninkrijk

+44 (0) 207 822 5252
Press-Office.London@Unilever.com

Unilever NV

Weena 455
3013AL Rotterdam

http://www.unilever.nl

+31 (0) 10 217 4000
mediarelations.rotterdam@Unilever.com

Meer over deze onderwerpen te weten komen

Terug naar top

We komen graag met je in contact

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

Contacteer ons

Neem contact op met Unilever en de gespecialiseerde teams of maak wereldwijd nieuwe connecties.

Contacteer Ons