Wat de wereld nodig heeft: Female power

In september 2015 hebben wereldleiders zich uitgesproken voor de Global Goals en hebben zij zeventien doelen opgesteld om duurzame ontwikkeling te stimuleren.

17 Global Goals of Unilever

Zij willen onder andere extreme armoede aanpakken, een einde maken aan ongelijkheid, onrecht bestrijden en klimaatverandering tegengaan.

Global Goal 5 richt zich met name op gendergelijkheid en empowerment van vrouwen en meisjes; daardoor is vrouwen empowerment een doel op zich geworden. Maar vrouwen spelen een cruciale rol bij het realiseren van alle Global Goals, als doel én als deel van de oplossing.

Vrouwen en meisjes worden vaak harder getroffen dan mannen en jongens door armoede, klimaatverandering, voedselonzekerheid, gebrek aan gezondheidszorg en wereldwijde economische crises. Klik op de ikonen om te zien welke impact elk van de doelen heeft op vrouwen. Voor acht van de doelen – die prioriteit hebben voor Unilever, omdat zij daaraan via haar activiteiten het meest kan bijdragen – laten we met voorbeelden zien hoe Unilever vrouwen in staat stelt de versnellende factor te worden voor een duurzamere toekomst.

Meer over deze onderwerpen te weten komen
Terug naar top

We komen graag met je in contact

We zijn altijd op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst.

Contacteer ons

Neem contact op met Unilever en de gespecialiseerde teams of maak wereldwijd nieuwe connecties.

Contacteer Ons